16 februari, 2020

Kungsörnsinventering 2020

De datum vi planerat för gemensamma inventeringsinsatser när det gäller kungsörn i år är lördagen den 29 februari för södra delen av länet respektive lördagen den 7 mars för norra delen. Reservdagar vid dålig väderlek är söndagarna 1 mars respektive 8 mars.

Det är ojämna mängder snö i markerna beroende på vart i länet man ska spana (om det är någon snö alls). Dock har det varit ovanligt dålig sommar under januari och vi får hålla koll de närmaste veckorna om det hinner bli riktig vinter innan vi ska ut. Vi kommer oavsett att reka lite spaningsplatser och farbara vägar innan det är dags så vi har lite koll på läget innan vi åker ut och spanar.
Ni som varit med och inventerat tidigare kanske har favoritställen där ni vill sitta – meddela mig i så fall så att vi kan få en bra spridning och slippa för mycket överlappning. Det har varit tre bra häckningsår tidigare och kungsörnsstammen har fått välbehövlig påfyllning av ungfåglar. Förutom dem hoppas vi på bra spelflykt bland paren i våra kända revir samt på de platser vi hoppas finna nya revir.

Vet ni fler som ni tror är intresserade av att inventera kungsörn så sprid meddelandet vidare. Vill ni spana i södra delen eller norra delen båda lördagarna så går givetvis det också bra.

Mvh
Calle Zetterlund

 

CalleZ